Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν: Αν έχεις ψυχή κάνε το βήμα για τα νησιά που καταλήφθηκαν, θα σε στηρίξουμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κιλιντσάρογλου σε Ερντογάν: Αν έχεις ψυχή κάνε το βήμα για τα νησιά που καταλήφθηκαν, θα σε στηρίξουμε
Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, καθώς μετά την επιθετική ρητορική του προέδρου Ερντογάν και τις απειλές Τσαβούσογλου για το καθεστώς κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, ήρθε η σειρά του ηγέτη της αντιπολίτευσης να πιάσει το εθνικιστικό γαϊτανάκι.

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, καθώς μετά την επιθετική ρητορική του προέδρου Ερντογάν εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και τις απειλές Τσαβούσογλου για το καθεστώς κυριαρχίας δεκάδων νησιών του Αιγαίου ήρθε η σειρά του ηγέτη της αντιπολίτευσης να πιάσει το εθνικιστικό γαϊτανάκι.

Πιο αναλυτικά, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε τις προηγούμενες ημέρες ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου -επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)- προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα από την τουρκική ηγεσία, καλώντας τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας να κάνει πράξη τις απειλές του τόσο για τα νησιά του Αιγαίου όσο και για τις γεωτρήσεις στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ υπογράμμισε πως σε ένα τέτοιο σενάριο θα τον στηρίξει.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως οι τουρκικές απειλές δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από την ευρωπαϊκή πλευρά αλλά ούτε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βάζει «φρένο» στην τουρκική προσπάθεια για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, υπογραμμίζοντας πως «η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Χρειάζεται έναν πόλεμο - Είναι θέμα προσωπικής του επιβίωσης

DW: Στροφή της Γερμανίας στα περί «ίσων αποστάσεων» μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας

Αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

gazzetta
gazzetta reader insider insider