Ουκρανία: Η Βρετανία «βλέπει» ενίσχυση των Ρώσων στο Ντονμπάς - Αναφορές για 13 νεκρούς στο Λουγκάνσκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Η Βρετανία «βλέπει» ενίσχυση των Ρώσων στο Ντονμπάς - Αναφορές για 13 νεκρούς στο Λουγκάνσκ
Το Λονδίνο εκτιμά πως έως και 1.700 στρατιώτες που βρίσκονταν στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης έχουν παραδοθεί στους Ρώσους.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένει πως ο ρωσικός στρατός θα ενισχύσει τις δυνάμεις του στην περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Η εξέλιξη έρχεται λίγο προτού συμπληρωθεί ο τρίτος μήνας του πολέμου στην Ουκρανία και καθώς το Λονδίνο εκτιμά πως έως και 1.700 στρατιώτες από τη μεριά του Κιέβου που βρίσκονταν στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης έχουν παραδοθεί στους Ρώσους.

Από την πλευρά της, η Μόσχα ανέφερε την Πέμπτη πως 1.730 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στο Αζοφστάν, με 771 το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι ΗΠΑ εκτίμησαν πως ότι ο ρωσικός στρατός καταφέρνει να ενισχύει τον έλεγχό του στο Ντονμπάς και στον νότο της χώρας, που σημαίνει ότι η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Αναφορές για νεκρούς στο Λουγκάνσκ

Στο πεδίο των μαχών, ο Ουκρανός κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σέρκι Γκαιντάι, ανέφερε πως 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από βομβαρδισμούς των Ρώσων στην περιοχή, με 12 από αυτούς στην πόλη Σιεβιεροντονέσκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Σχέδιο για «χέρι» σε πόρους ολιγαρχών της Ρωσίας για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider