Έρευνα Κάπα: Ο στρατός και το ΕΣΥ βρίσκονται «ψηλά» στους θεσμούς που εμπιστεύονται οι Έλληνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα Κάπα: Ο στρατός και το ΕΣΥ βρίσκονται «ψηλά» στους θεσμούς που εμπιστεύονται οι Έλληνες
Οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

Ο Ελληνικός Στρατός και το ΕΣΥ καταλαμβάνουν τις πρώτες δύο θέσεις στην κατάταξη της εκτίμησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, με ποσοστό άνω του 50%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης πανελλαδικής Έρευνας της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH.

Στην 3η θέση βρίσκονται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ καταλαμβάνει την 4η και η Κυβέρνηση (ως θεσμός) καταλαμβάνει την 5η θέση.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα 24-25 Αυγούστου 2021 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αναδημοσίευσε τα αποτελέσματα πρόσφατης πανελλαδικής Έρευνας και σχολίασε την παρουσία της ψηλά στην κατάταξη, σημειώνοντας πως η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί διαχρονικά σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση έγκυρης και ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η συμμετοχή των πολιτών στις Έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ και ειδικά των ευρείας κλίμακας στατιστικών εργασιών μας, όπως οι πρόσφατες Απογραφές Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών συντελεί στην εκπλήρωση της αποστολής μας για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, επίκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IMPETUS: Έρευνα για την προσαρμογή της Περιφέρειας Αττικής στην Κλιματική Αλλαγή

Οι «σύνθετοι» και «αντιφατικοί» νέοι μας - Τι δείχνει έρευνα της διαΝΕΟσις

gazzetta
gazzetta reader insider insider