Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις εις βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, ωστόσο αυτές δεν θα επηρεάσουν τις καναδικές επιχειρήσεις του Evraz στη Βόρεια Αμερική.

Ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις εις βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, ωστόσο αυτές δεν θα επηρεάσουν τις καναδικές επιχειρήσεις του Evraz στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό από την Βαρσοβία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Globe and Mail.

Ο Καναδάς απαγορεύει επίσης σε 32 ρωσικές εταιρείες και κυβερνητικές οντότητες να λαμβάνουν οποιονδήποτε αμυντικό εξοπλισμό ή προμήθειες από τον Καναδά, ανέφερε το δημοσίευμα.

«Οι κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και ολιγάρχες όπως ο Αμπράμοβιτς στοχεύουν απευθείας αυτούς, ώστε να μην μπορούν να επωφεληθούν από οικονομικές δραστηριότητες στον Καναδά ή τη σκληρή δουλειά των Καναδών που εργάζονται σε εταιρείες στις οποίες έχουν επενδύσεις», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός.

«Προφανώς θα παρακολουθούμε προσεκτικά, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τους σκληρά εργαζόμενους Καναδούς που κάνουν καλή δουλειά σε εταιρείες σε όλη τη χώρα».

Τη Δευτέρα, ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις σε 10 άτομα που πρόσκεινται στη ρωσική ηγεσία λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικού συλλόγου Chelsea FC, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του και η απαγόρευση εισόδου στην χώρα.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους έχουν υποστηρίξει τη βίαια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος μεγιστάνας, τις προηγούμενες ημέρες είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να βάλει πωλητήριο στην ποδοσφαιρική ομάδα του Λονδίνου, υπό τον φόβο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του, προσδοκώντας να αποκομίσει τουλάχιστον 3 δισ. δολάρια από την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του συλλόγου.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος άλλαξε την πορεία της ομάδας από την απόκτησή της το 2003, είχε αναφέρει ότι έδωσε εντολή στο διοικητικό συμβούλιο να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα λάβει τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

«Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο Αμπράμοβιτς σε δήλωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι. «Να ξέρετε ότι αυτή ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση και με πονάει που αποχωρίζομαι τον σύλλογο με αυτόν τον τρόπο», τόνιζε ο Ρώσος μεγιστάνας σε δήλωσή του στις αρχές Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider