Ο Αμπράμοβιτς ξεπουλά την περιουσία του στο Λονδίνο υπό τον φόβο των κυρώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Αμπράμοβιτς ξεπουλά την περιουσία του στο Λονδίνο υπό τον φόβο των κυρώσεων
Εντείνονται οι πιέσεις των Βρετανών βουλευτών ώστε ο τέως ιδιοκτήτης της Τσέλσι να μπει στη λίστα των κυρώσεων μαζί με άλλους Ρώσους ολιγάρχες.

Σε ρευστοποίηση της ακίνητης του περιουσία στο Λονδίνο φέρεται να βρίσκεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λίγες μέρες αφότου ο Ρώσος μεγιστάνας παραχώρησε την ιδιοκτησία της Τσέλσι υπό τον φόβο των βρετανικών κυρώσεων σε επιχειρηματίες από τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, το στέλεχος του κόμματος των Εργατικών, Κρις Μπράιαν, είπε πως ο Αμπράμοβιτς «είναι τρομοκρατημένος από τις κυρώσεις και για αυτό θα πουλήσει το σπίτι που έχει στο Λονδίνο μέχρι αύριο, ενώ θα πουλήσει άμεσα ένα ακόμα διαμέρισμα που διαθέτει στην πόλη». Τα συγκεκριμένα είναι μέρος των πολλών ακινήτων που έχει ο Ρώσος στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ακίνητα είναι μια βίλα στην περιοχή Kensington Palace Gardens και ένα ρετιρέ στο Chelsea Waterfront.

Παράγοντες της βρετανικής αγοράς ακινήτων αναφέρουν πως τα εν λόγω ακίνητα ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο για να πουληθούν γρήγορα.

Παράλληλα, ένας Ελβετός επιχειρηματίας, ο Χάνσγιερκ Βις, ανέφερε πως έλαβε πρόταση για την αγορά της Τσέλσι, όπως και άλλες 3 υποψήφιοι αγοραστές. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να σκεφτεί την αγορά της ομάδας από μόνος του, λέγοντας πως θα συμμετείχε σε μια τέτοια κίνηση εάν είχε στο πλευρό του κι άλλους επενδυτές.

Ο Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε το Σάββατο πως παραχωρεί την ιδιοκτησία του αγγλικού συλλόγου στα μέλη του φιλανθρωπικού ιδρύματος του, τελειώνοντας την παρουσία του στην ομάδα της Premier League που ξεκίνησε με την αγορά της Τσέλσι από τον ίδιο το 2003.

Ο 55χρονος Αμράμοβιτς έχει αξία που υπολογίζεται στα 13,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Μέχρι στιγμής, δεν βρίσκεται στη λίστα των πάνω από 100 Ρώσων ολιχαρχών για τους οποίους η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει ανακοινώσει το «πάγωμα» ορισμένων περιουσιακών στοιχείων τους, με αφορμή τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Βρετανοί βουλευτές, όπως ο Μπράιαντ, έχουν ζητήσει να «ανοίξει η βεντάλια» των κυρώσεων σε Ρώσους μεγιστάνες ακόμα περισσότερο, με ορισμένες φωνές να ζητούν ακόμα και κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμπράμοβιτς: Αποχωρεί από την Τσέλσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider