Στο στόχαστρο τα γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών - Τα μετακινούν σε Μαλδίβες και Μαυροβούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο τα γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών - Τα μετακινούν σε Μαλδίβες και Μαυροβούνιο
Τα σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν βρίσκονται σε κίνηση καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν περαιτέρω κυρώσεις στην περιουσία τους μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τα σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν βρίσκονται πλέον σε συνεχή κίνηση καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζουν περαιτέρω κυρώσεις στην περιουσία αυτών των προσώπων μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Δεδομένα από το Marine Traffic που παρουσίασε το CNBC, δείχνουν ότι τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα υπερπολυτελή γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους επιχειρηματίες έχουν κινηθεί προς το Μαυροβούνιο και τις Μαλδίβες από τότε που ανακοινώθηκε μια μεγάλη σειρά κυρώσεων από ηγέτες από όλο τον κόσμο, με κύρια στόχευση στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Οι Μαλδίβες δεν έχουν συνθήκη έκδοσης με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Nomad Capitalist.

Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα, η περιουσία των Ρώσων που αποτελούν «στόχοι» για τη Δύση και την Ευρώπη είναι πιθανό να δεχθεί άλλο ένα χτύπημα, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που θα στοχεύει στα προσοδοφόρα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γιοτ και των πολυτελών κατοικιών. Η Γαλλία επίσης συντάσσει έναν κατάλογο περιουσιών που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων και γιοτ, που θα μπορούσαν να κατασχεθούν υπό το βάρος των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω αυτών των μέτρων, μερικοί από τους πλουσιότερους ολιγάρχες της Ρωσίας μεταφέρουν τα σκάφη τους σε άλλες τοποθεσίες, πιθανώς με την ελπίδα ότι μπορούν να αποφύγουν την κατάσχεση αυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider