Πιερρακάκης: Σύντομα η λύση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν σε χώρες του εξωτερικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Σύντομα η λύση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν σε χώρες του εξωτερικού
Σύντομα θα υπάρξει η λύση για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες του εξωτερικού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

Σύντομα θα υπάρξει η λύση για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε χώρες του εξωτερικού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha Fm, τονίζοντας: «Θα υπάρξει λύση, η οποία θα ανακοινωθεί, η οποία έχει να κάνει με τον μηχανισμό με τον οποίο κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τα αποδεικτικά εμβολιασμού μιας χώρας, θα αναλύσουμε τον τρόπο σε σχετικά Δελτία Τύπου».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών (567 εκατομμύρια) που πραγματοποιήθηκαν το 2021, μιλώντας για τις αλλαγές, τις μεταβολές που σημειώθηκαν σε ψηφιακό επίπεδο, προσθέτοντας και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του gov.gr, οι οποίες έφτασαν τις 1,307. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το gov.gr είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση. Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια, από τον Μάρτιο του 2020 ουσιαστικά φτιάχνεται πάνω από μία υπηρεσία την μέρα».

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε, μάλιστα, ότι «πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα στο πώς αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα, εμείς δεν έχουμε την κουλτούρα του μηδενισμού. Έχουμε την κουλτούρα να προσθέτουμε αυτό το οποίο θεωρούμε ότι είναι η δική μας συνεισφορά. Το έργο μιλάει πολλαπλάσια από τον πολιτικό λόγο».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η στρατηγική του υπουργείου περιγράφεται και αποτυπώνεται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπου περιλαμβάνονται πάνω από 440 έργα, τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2025, ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών, όπου θα καταγράφονται όλες οι διαδικασίες του ελληνικού Δημοσίου, όλες τις διοικητικές διαδικασίες του δημόσιου τομέα, είτε αυτές είναι φυσικές είτε ψηφιακές, κάθε διαδικασία που απαιτείται για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση πολίτη-Δημοσίου. «Είναι ένα εργαλείο διευκόλυνσης, θα υπάρχουν τα πάντα σε ένα σημείο. Μόλις κάνουμε την πρώτη καταγραφή περιμένουμε ότι θα είμαστε κοντά στις 5000 διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Όσον αφορά την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ο υπουργός επανέλαβε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα διατίθενται στο κινητό τηλέφωνό μας και πρόσθεσε: «Θα πάρουμε την επιτυχημένη πλατφόρμα, το παράδειγμα του συστήματος εμβολιασμού, και θα το βάλουμε συνολικά στο σύστημα υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Αποτελεσματική η στοχευμένη ενθάρρυνση εμβολιασμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider