Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Αττικής: Ψηφιακή αναβάθμιση για την ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών

Newsroom
Μοιράσου το
Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Αττικής: Ψηφιακή αναβάθμιση για την ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών
« Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πρόληψη με στόχο τον πειρορισμό της διασποράς της πανδημίας, μέχρι να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη».

Με «όπλο» την τεχνολογία προστατεύουμε τους πολίτες και τη Δημόσια Υγεία, τόνισε ο περιφερειάρχης και προέδρους του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, μετά την υπογραφή των εγκρίσεων χρηματοδότησης ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 2), για τη ψηφιακή αναβάθμιση των δύο Ιατρικών και των δύο Οδοντιατρικών Συλλόγων Αττικής.

Η υπογραφή των εγκρίσεων έγινε παρουσία των προέδρων των Συλλόγων Πειραιά Ν. Πλατανησιώτη, Αθηνών (οδ/κος) Αθ. Υφαντή, Πειραιά (οδ/κος) Μ. Αγρανιώτη και του αντιπροέδρου του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκου, οι οποίοι επισήμαναν ότι η δράση αυτή θα συμβάλλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών αλλά και στη θωράκιση όσων εξυπηρετούνται από τους συλλόγους.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης παρατήρησε πως «η υγειονομική κρίση κατέστησε επιτακτική την ανάγκη τής παροχής των υπηρεσιών των συλλόγων ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, χωρίς την φυσική παρουσία προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. «Υπό αυτές τις συνθήκες απαιτείται ένα διαφορετικό πλαίσιο διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών που παρέχονται από τους Συλλόγους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών τους και των πολιτών. Σ΄αυτό το πλαίσιο επενδύουμε στη ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τους. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πρόληψη με στόχο τον πειρορισμό της διασποράς της πανδημίας, μέχρι να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη» τόνισε.

Μεταξύ των παρεμβάσεων ψηφιακής αναβάθμισης που προβλέπονται είναι οι εξής:

• Ηλεκτρονική διεκπεραίωση λειτουργιών των Συλλόγων.

• Υποστήριξη της κατάρτισης των μελών των Συλλόγων και του ελέγχου της ποιότητας των υπηρεσιών περίθαλψης.

• Δημιουργία δικτύου ηλεκτρονικής διασύνδεσης του κάθε Συλλόγου με άλλους Ιατρικού Συλλόγους επικοινωνίας, (ψηφιακή πλατφόρμα - εργαλείο τηλεδιασκέψεων, κ.λπ.).

• Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών πληροφόρησης και δημοσιότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας, μέσω της δημιουργίας της Διαδικτυακής Πύλης των Συλλόγων, τηρώντας πρότυπα συμβατά με την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ κ.λ.π.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider