Φάουτσι - Κορονοϊός: Στα τέλη Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάουτσι - Κορονοϊός: Στα τέλη Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον
Το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να κορυφωθεί στη χώρα γύρω στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Δρ Άντονι Φάουτσι εκτίμησε σήμερα ότι το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να κορυφωθεί στη χώρα γύρω στα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα έλεγα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της χώρας μας και τις διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ότι είναι πιθανό (η κορύφωση) να συμβεί σε πάνω από δύο εβδομάδες, πιθανότατα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου» είπε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

ΠΟΥ για Όμικρον: Ο κίνδυνος που εγείρει παραμένει «πολύ υψηλός»

Ο κίνδυνος που εγείρει η ιδιαίτερα μολυσματική παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα παραμένει «πολύ υψηλός», προειδοποιεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Ο παγκόσμιος κίνδυνος που συνδέεται με τη νέα παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», τονίζει ο ΠΟΥ στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του.

«Αξιόπιστα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει αναπτυξιακό πλεονέκτημα σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα, με ρυθμό διπλασιασμού δύο ως τριών ημερών», προσθέτει ο Οργανισμός, τονίζοντας πως παρατηρείται «ταχεία αύξηση της επίπτωσης σε ορισμένο αριθμό χωρών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider