Ινδία: «Στα πράσα» επιχειρηματίας που «ξέχασε» να δηλώσει 23 κιλά χρυσού και 24 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: «Στα πράσα» επιχειρηματίας που «ξέχασε» να δηλώσει 23 κιλά χρυσού και 24 εκατ. δολάρια
Αντιμέτωπες με την ανακάλυψη ενός «μικρού» θησαυρού βρέθηκαν οι φορολογικές αρχές στην Ινδία, όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν πληροφορίες σχετικά με την απόκρυψη εκατομμυρίων δολαρίων σε συνάλλαγμα.

Αντιμέτωπες με την ανακάλυψη ενός «μικρού» θησαυρού βρέθηκαν οι φορολογικές αρχές στην Ινδία, όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν πληροφορίες σχετικά με την απόκρυψη εκατομμυρίων δολαρίων σε συνάλλαγμα από έναν γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και το εμπόριο αρωμάτων και καπνικών προϊόντων.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, κατόπιν έρευνας στην οικία και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του Peeyush Jain, οι αρχές της ασιατικής χώρας ανακάλυψαν αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 23 κιλά χρυσού και χαρτονομίσματα αξίας περίπου 24 εκατ. δολαρίων.

Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές, στα βόρεια της χώρας, μετά από επιτόπιες έρευνες στις εγκαταστάσεις της Trimurti Fragrance Pvt Ltd, της Odochem Industries και μιας μεταφορικής εταιρείας με την επωνυμία Ganpati Road Carriers.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση μετρητών που έγινε ποτέ από το Κεντρικό Συμβούλιο Έμμεσων Φόρων και Τελωνείων. Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τις εγκαταστάσεις είναι υπό εξέταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ινδική φορολογική αρχή, ενώ σημειώνεται πως κατασχέθηκαν και ποσότητες ελαίου σανταλόξυλου (περίπου 600 κιλά αξίας 60 εκατ. ρουπίων), οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή αρωμάτων

Από την πλευρά της, η εταιρεία Trimurti Fragrance, ιδιοκτησίας του «ξεχασιάρη» Jain παραδέχτηκε τη φοροδιαφυγή, καταβάλλοντας το ποσό των 30 εκατ. ρουπίων ως πρόστιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα έρευνα για πιθανή φοροδιαφυγή του Τραμπ - Στο «μικροσκόπιο» το γήπεδο γκολφ

gazzetta
gazzetta reader insider insider