Κίνα: Σε υψηλό 21 μηνών ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα λόγω της έξαρσης στην πόλη Σιάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σε υψηλό 21 μηνών ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα λόγω της έξαρσης στην πόλη Σιάν
Η πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων, που εισήλθε στην τέταρτη ημέρα του lockdown, εντόπισε χθες 155 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κίνα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη εδώ και 21 μήνες αύξηση στα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης, καθώς οι μολύνσεις υπερδιπλασιάστηκαν στη βορειοδυτική πόλη Σιάν, την πιο πρόσφατη εστία COVID στην Κίνα.

Η πόλη των 13 εκατομμυρίων κατοίκων, που εισήλθε στην τέταρτη ημέρα του lockdown, εντόπισε χθες 155 επιβεβαιωμένα κρούσματα που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 75 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή αύξησε τον εθνικό ημερήσιο απολογισμό μολύνσεων σε 158, τον υψηλότερο από τότε που η Κίνα κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση που σημειώθηκε στη χώρα στις αρχές του 2020.

Η Σιάν, με 485 κρούσματα εντόπιας μετάδοσης με συμπτώματα κατά την περίοδο 9-25 Δεκεμβρίου, έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα, συμμορφούμενη προς την πολιτική του Πεκίνου να περιορίζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την τοπική μετάδοση.

Οι κάτοικοι απαγορεύεται να φύγουν από την πόλη χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση του εργοδότη τους ή των τοπικών αρχών, ενώ διενεργούνται μαζικά διαγνωστικά τεστ για να εντοπιστούν μολύνσεις.

Η πόλη δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον, ενώ και σε εθνική κλίμακα, οι αρχές έχουν ανακοινώσει μόνο μερικές μολύνσεις της Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό και στη νότια Κίνα.

Συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων εισαγόμενων μολύνσεων, η ηπειρωτική Κίνα επιβεβαίωσε 206 νέα κρούσματα την 25η Δεκεμβρίου, συγκριτικά με 140 μία ημέρα νωρίτερα. Δεν καταγράφηκαν νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό τους να παραμένει, επισήμως, στους 4.636. Η ηπειρωτική Κίνα είχε επιβεβαιώσει 101.077 περιστατικά Covid-19 έως τις 25 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider