Ειδήσεις | Διεθνή
23-12-2021 | 16:46

Γερμανία: Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενή με μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενή με μετάλλαξη Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τα λοιμώδη νοσήματα επιβεβαίωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο στη χώρα που οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Η ηλικία του ανθρώπου αυτού ήταν ανάμεσα στα 60 και τα 79 έτη, ανέφερε το ινστιτούτο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οκτακόσιες δέκα νέες μολύνσεις Όμικρον έχουν αναφερθεί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων με την πιο μεταδοτική παραλλαγή σε 3.198.

Οι μοναδικές περιπτώσεις που καταμετρώνται είναι εκείνες που εντοπίζονται με μια πλήρη αλληλούχηση του γονιδιώματος ή όταν υπάρχει υποψία βάσει ενός ειδικού για την παραλλαγή διαγνωστικού τεστ PCR.

Αντιδράσεις και σύγχυση για τα νέα μέτρα περιορισμού λόγω της Όμικρον

Αντιδράσεις και σύγχυση έχουν προκαλέσει από τη μία πλευρά οι αποφάσεις που έλαβαν την Τρίτη ομοσπονδία και κρατίδια για τη διαχείριση του επερχόμενου κύματος της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού και από την άλλη πλευρά η –ασυνήθιστη– διαφοροποίηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο έλαβε σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική.

Ο καγκελάριος και ο υπουργός Υγείας, υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, εξέφρασαν ιδιαίτερη ενόχληση για τη διχογνωμία που παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη, η οποία παρακολουθεί εξαντλημένη και απογοητευμένη την εξέλιξη της πανδημίας. Τόσο ο Όλαφ Σολτς όσο και ο Καρλ Λάουτερμπαχ επέλεξαν πάντως να ακολουθήσουν το αρχικό σχέδιό τους, αγνοώντας τις συστάσεις του Ινστιτούτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον στην Ευρώπη