Θωμαΐδης: Έρχεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων - Αντιστρέφεται η ύφεση της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θωμαΐδης: Έρχεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων - Αντιστρέφεται η ύφεση της πανδημίας
Στην εκτίμηση πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον προχώρησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Στην εκτίμηση πως το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον προχώρησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε στα ευρήματα που προκύπτουν από την εξέταση των λυμάτων, σημειώνοντας πως παρατηρείται συνεχής αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αλλά και της Κρήτης.

«Μετά από 3 εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση».

Αναφερόμενος ειδικά στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα περίπου το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider