Γαλλία: Ένα στα τρία κρούσματα στο Παρίσι συνδέεται με την Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ένα στα τρία κρούσματα στο Παρίσι συνδέεται με την Όμικρον
Στο Παρίσι, «περισσότερα από ένα κρούσμα στα τρία (της Covid-19) φαίνεται πως συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον», δήλωσε σήμερα ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπός Γκαμπριέλ Ατάλ.

Στο Παρίσι, «περισσότερα από ένα κρούσμα στα τρία (της Covid-19) φαίνεται πως συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον», δήλωσε σήμερα ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπός Γκαμπριέλ Ατάλ.

Μολονότι αντιπροσώπευε «10% των μολύνσεων αυτό το σαββατοκύριακο, σήμερα βρισκόμαστε πιθανόν πέρα απ' αυτό και πολύ πέρα σε ορισμένες περιφέρειες, κυρίως στην Ιλ-ντε-Φρανς, ιδιαίτερα στο Παρίσι», δήλωσε ο Ατάλ.

Η επίπτωση της Covid-19 κάνει «και πάλι ρεκόρ» στη Γαλλία, με 537 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, διευκρίνισε.

Μολονότι η κυβέρνηση προέβλεπε αρχικά να επικυρώσει το νομοσχέδιο για το εμβολιαστικό πιστοποιητικό στις 5 Ιανουαρίου ώστε να «υιοθετηθεί οριστικά πριν από το τέλος Ιανουαρίου», «ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο οποίο θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου», ανακοίνωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είχε ανακοινώσει πως ένα νομοσχέδιο θα κατατεθεί «στις αρχές Ιανουαρίου» για να μετατρέψει το υγειονομικό πιστοποιητικό σε εμβολιαστικό πιστοποιητικό, καθώς ένα αρνητικό τεστ δεν αρκεί πλέον για την είσοδο στους χώρους στους οποίους μπορεί κάποιος να μπαίνει μόνο με πιστοποιητικό (εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφοι κλπ.).

Η θέσπιση ενός υγειονομικού πιστοποιητικού είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο κοινοβούλιο, το οποίο παρέτεινε το Νοέμβριο την ισχύ του πιστοποιητικού αυτού μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022, δηλαδή μετά τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες περιθάλπουν στη Γαλλία περισσότερους από 3.000 ασθενείς με Covid-19 για πρώτη φορά από το Μάιο, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιεύτηκαν χθες, Δευτέρα, από τις υγειονομικές αρχές.

Περισσότερο απ' ό,τι στους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες, η κυβέρνηση υπολογίζει στον εμβολιασμό για να αποφύγει την αναζωπύρωση της επιδημίας, η οποία είναι σαφής μετά την έλευση του «πέμπτου κύματος» το Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Βιομηχανίας - 50.000 ημερήσια κρούσματα

Γαλλία: Ανεμβολίαστο το 38% αυτών που πέθαναν από κορονοϊό τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider