«Αναπόφευκτα» τα νέα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο, λέει ο δήμαρχος της πόλης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αναπόφευκτα» τα νέα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο, λέει ο δήμαρχος της πόλης
βρετανία
Το 60% όλων των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από την πανδημία στην Αγγλία αποδίδονται στην Όμικρον.

Την άποψη πως η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στο Λονδίνο είναι αναπόφευκτη λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού στη βρετανική πρωτεύουσα εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Καν.

Μιλώντας στο BBC, ο Καν είπε πως «εάν δεν λάβουμε μέτρα τώρα αντί για αργότερα, θα δούμε περισσότερα κρούσματα και ενδεχομένως θα φέρουμε το εθνικό σύστημα υγείας (NHS) στα όρια της κατάρρευσης ή σε κατάσταση κατάρρευσης».

Υπενθυμίζεται πως χθες, Σάββατο, ο Καν κήρυξε «μείζον περιστατικό» στη βρετανική πρωτεύουσα λόγω της «τεράστιας έξαρσης» της Όμικρον και της αύξησης την νοσηλειών.

Η κίνηση αυτή συνεπάγεται ανάγκη ειδικού συντονισμού μεταξύ όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων της πρωτεύουσας, από το δήμο και την αστυνομία έως τις υπηρεσίες ασθενοφόρων και πυροσβεστικής.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Τζάβιντ, ανέφερε στο δίκτυο Sky News ότι η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι περίπου το 60% όλων των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από την πανδημία στην Αγγλία αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον, που παρουσιάζει ταχεία μετάδοση.

Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα περασμένα Χριστούγεννα, επί τη βάσει των εμβολιασμών, αλλά και των διαγνωστικών ελέγχων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λήψη πιθανών περαιτέρω μέτρων, ο Τζάβιντ απάντησε: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, αλλά αυτό πρέπει να υποστηρίζεται από τα στοιχεία…, παρακολουθούμε τα στοιχεία, τα συζητάμε με τους επιστήμονες και τους καλύτερους συμβούλους μας σε ωριαία βάση, ενώ θα τα παρακολουθούμε προσεχτικά, προκειμένου να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Όμικρον θα γίνει η επικρατούσα μετάλλαξη στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες 48 ώρες - Νέα μέτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider