Βρετανία: Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον πιθανό να φέρει σκληρά περιοριστικά μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον πιθανό να φέρει σκληρά περιοριστικά μέτρα
Ο πρωθυπουργός Τζόνσον δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερες από 3.000 νέες νοσηλείες την ημέρα.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να εξετάζει την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων για τις δύο εβδομάδες της εορταστικής περιόδου, καθώς η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον στην κοινότητα είναι ταχύτατη. Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ακόμα δεν έχει δώσει την έγκριση του, ενώ οι σύμβουλοι του αναμένουν τη συγκέντρωση περισσότερων επιστημονικών στοιχείων.

Παράλληλα, ο Τζόνσον πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις του να δει την επίδραση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως, όπως ανέφερε το BBC κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, οι επιστημονικοί σύμβουλοι ζήτησαν την αυστηροποίηση των μέτρων το συντομότερο δυνατό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Μάλιστα, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι νέες ημερήσιες νοσηλείες κορονοϊού στην Αγγλία μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 3.000. Ήδη δραματική αύξηση νοσηλειών έχει σημειωθεί στην περιοχή του Λονδίνου όπου έχει επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία - Πρώτη φορά πάνω από 90.000 σε ένα 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider