Υπό εισαγγελική διερεύνηση οι δηλώσεις Γιαννάκου για τις «VIP ΜΕΘ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό εισαγγελική διερεύνηση οι δηλώσεις Γιαννάκου για τις «VIP ΜΕΘ»
Την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να κινηθεί δικαστικά αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τις «ΜΕΘ που δεσμεύονται για VIP ασθενείς» εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού περί ΜΕΘ «που παραμένουν σκόπιμα κλειστές».

Την ίδια ώρα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, έχει συνταχθεί αναφορά αξιοποίνων πράξεων σε βάρος του συνδικαλιστή, όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ. Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κ. Πλεύρη, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Γιαννακού.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι δηλώσεις του κ. Γιαννακού με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο φάκελος για το παραπάνω θέμα θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Ο Γ. Γιαννακός ισχυρίστηκε ότι από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορονοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς, την ίδια ώρα που, όπως ο ίδιος υποστήριξε, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.

Πλεύρης: Ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές Γιαννάκου - Θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη

Την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να κινηθεί δικαστικά αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τις «ΜΕΘ που δεσμεύονται για VIP ασθενείς» εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη ώστε να αποδείξει αυτά που λέει, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές

«Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, ενώ τόνισε πως «θα μπορούσα να δεχθώ κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής».

Εν συνεχεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και αξιόποινο το να λέγεται πως γιατροί, νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές.

«Ο κ. Γιαννάκος και το λέω ευθέως δεν έχει τολμήσει να πει ένα όνομα. Λέει ότι "κρατάνε κλίνες". Ας τολμήσει να πει ένα όνομα. Γιατί μόλις πει ένα όνομα τότε θα δεχθεί και προσωπική μηνυτήρια αναφορά. Πρέπει να είναι υπεύθυνοι και οι συνδικαλιστές σε αυτόν εδώ τον τόπο», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Πλεύρης διαψεύδει τα περί επιλεκτικής χρήσης ΜΕΘ και επιλεκτικών εισαγωγών ασθενών σε αυτές

Οικονόμου: Αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ - Μόνο υγειονομικά τα κριτήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider