Περιφέρεια Αττικής: Αυτοψία Πατούλη στα έργα ύψους 34 εκατ. ευρώ στο δήμο Λαυρεωτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Αυτοψία Πατούλη στα έργα ύψους 34 εκατ. ευρώ στο δήμο Λαυρεωτικής
Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του, απέδωσε στη «γόνιμη και αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειάς» την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων που «αλλάζουν ριζικά την πόλη και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σύμφωνα πάντα και με το όραμα του δημάρχου Δ. Λουκά».

Για την πορεία εξέλιξης σειράς έργων και παρεμβάσεων που εκτελούνται στο δήμο Λαυρεωτικής με χρηματοδότηση ύψους 34 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, σε ευρεία σύσκεψη που είχε με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά και συνεργάτες τους, ενώ περιηγήθηκε και στα σημαντικότερα εξ αυτών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Κερατέας με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού, των αρμόδιων περιφερειακών συμβούλων Ε. Κοσμίδη και Θ. Κατσιγιάννη, αντιδημάρχων και στελεχών του δήμου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή, όπως η αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης οικισμών του δήμου Λαυρεωτικής, οι αθλητικές υποδομές, η ανάδειξη και αναστήλωση πολιτιστικών μνημείων και ναών, τα αντιπλημμυρικά, αλλά και τα έργα αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας.

Ιδιαίτερη θεματική ενότητα αποτέλεσε η ένταξη στο σχέδιο πόλης πολλών περιοχών του δήμου, κατόπιν της σχετικής χρηματοδότησης των πολεοδομικών μελετών από την Περιφέρεια. Επισημάνθηκε ότι υπεγράφη πρόσφατα η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Π.Ε.2 στις θέσεις «ΠΕΤΑ», «ΓΗΠΕΔΟ», «ΒΑΛΜΕΣΑ», «ΑΜΑΧΑΙΡΗ», «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», της Δ Ε. Κερατέας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται ο πολεοδομικός σχεδιασμός των περιοχών «Αγ. Μαρίνα-Πανόραμα-Τουρκολίμανο», «Περγιάλι-Τσονίμα-Τρεχαντιέρα», «Βρωμοπούσι-Καλοπήγαδο» του δήμου Κερατέας, «Οξυγόνο», Πράσινη Αλεπού» , «'Ανω Όρια» του Δ. Λαυρεωτικής. «Δίνουμε αξία στις περιουσίες των κατοίκων έμπρακτα που παρέμεναν όμηροι γραφειοκρατικών προβλημάτων και αυτό θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητά μας» σχολίασε ο περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια οι Γ. Πατούλης και Δ. Λουκάς επισκέφθηκαν το διατηρητέο κτίριο «Οικία Μπία» όπου θα γίνουν έργα αποκατάστασης και το υπό κατασκευή γήπεδο 9x9 στο δημοτικό στάδιο Κερατέας. Για τα έργα αντικατάστασης τμημάτων των δικτύων ύδρευσης των οικισμών Κερατέας, Αγ. Γεωργίου και 'Αρι του Δήμου Λαυρεωτικής, ενημερώθηκε ότι θα ολοκληρωθούν τέλος Φεβρουαρίου. Μετά την επίσκεψη στα έργα αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας ο περιφερειάρχης μετέβη στο Λαύριο, επισκέφθηκε το έργο αποκατάστασης της «Γαλλικής Σκάλας» Λαυρίου, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου όπου έγιναν έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ανακατασκευής, τα έργα ανάπλασης στα γήπεδα «Βογιατζής» και «Ραφιάς», καθώς και τα έργα ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του, απέδωσε στη «γόνιμη και αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειάς» την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων που «αλλάζουν ριζικά την πόλη και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σύμφωνα πάντα και με το όραμα του δημάρχου Δ. Λουκά».

Αναφερόμενος στις λοιπές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την ανάδειξη εμβληματικών τοπόσημων της πόλης, υπογράμμισε το «ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο» που προσδίδει στην περιοχή η ένταξη μεγάλων εκτάσεων στο σχέδιο πόλης, μέσα από τη χρηματοδότηση των σχετικών πολεοδομικών μελετών από την Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Δ. Λουκάς, αναφερόμενος στα έργα που επέβλεψαν στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο αποκατάστασης της Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου, «ένα εμβληματικό έργο του 'Αιφελ το οποίο χρονολογείται από το 1877 και έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας με κόστος 5 εκατομμυρίων». Πρόσθεσε ότι η μελέτη ανατέθηκε στο Πολυτεχνείο με χρηματοδότηση του δήμου ότι το έργο είναι ώριμο και σύντομα ξεκινά η αναστήλωση.

Αφού αναφέρθηκε και στις άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για τη δρομολόγηση αυτών των σημαντικών έργων με την απαραίτητη χρηματοδότηση, γιατί «σε διαφορετική περίπτωση όλα θα είχαν μείνει στα χαρτιά», όπως επισήμανε, αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα της καλής συνεργασίας πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider