#WeAreAllOneTeam: ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Special Olympics Hellas μια ομάδα!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
#WeAreAllOneTeam: ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Special Olympics Hellas μια ομάδα!
Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζέρεμι Έβανς, Βασίλης Καββαδάς, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης δίδαξαν τα «μυστικά» του μπάσκετ στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζέρεμι Έβανς, Βασίλης Καββαδάς, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης δίδαξαν τα «μυστικά» του μπάσκετ στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Ένα ισχυρό μήνυμα δυναμικής υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία αποτελεί η συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “One Team” της Euroleague.

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - η οποία συμμετέχει για 8η συνεχόμενη χρονιά στο «One Team» - οι One Team Ambassadors Ιωάννης Παπαπέτρου και Τζέρεμι Έβανς, με την ενεργό συμμετοχή όλων των αθλητών της ΚΑΕ, καθώς και των θρύλων της Euroleague και του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του αθλητικού, εκπαιδευτικού, Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Special Olympics Hellas, ο οποίος με προπονητικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα, αγωνιστικές δράσεις σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα και πλήθος προγραμμάτων, συμβάλλει στη σωματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των αθλητών με νοητική αναπηρία και στη διάδοση ενός ισχυρού μηνύματος σεβασμού, αποδοχής και ένταξης.

Στις δύο πρώτες εβδομάδες των προπονήσεων που έγιναν στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas, έδωσαν το «παρών» οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γιώργος Καλαϊτζής, Ιωάννης Παπαπέτρου, Τζέρεμι Έβανς και Βασίλης Καββαδάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους αθλητές της ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

vsvs

Οι νεαροί αθλητές το χάρηκαν με την ψυχή τους βλέποντας μερικά από τα ινδάλματά τους να συμμετέχουν στην προπόνησή τους και απόλαυσαν κάθε στιγμή της εμπειρίας, κάνοντας πράξη τις αξίες «φιλία», «ομαδικότητα», «σεβασμός», «αποδοχή».

Κοινός στόχος της σύμπραξης των δύο Φορέων είναι να αποδείξουν έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, ότι ο αθλητισμός είναι ένα μοναδικό μέσο διαμόρφωσης προτύπων, χαρακτήρων, αξιών και ισχυρών ερεισμάτων κοινωνικής αποδοχής των συνανθρώπων μας με νοητική αναπηρία, οι οποίοι, μέσω των Special Olympics Hellas, απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές υπερηφάνειας, όχι μόνο με διακρίσεις, αλλά και με τη θέληση και με τον δυναμισμό που υπερβαίνουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Είναι βέβαιο πως αυτή η σπουδαία συνέργεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και των Special Olympics Hellas, μέσω του προγράμματος “One Team” θα ανταποκριθεί απόλυτα σε αυτό τον στόχο και θα διδάξει πολλά στην κοινωνία για τη συνύπαρξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

#WeAreAllOneTeam

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider