Bloomberg: Πιστοποιητικά εμβολιασμού με όριο ισχύος τους 9 μήνες εισηγείται η ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Πιστοποιητικά εμβολιασμού με όριο ισχύος τους 9 μήνες εισηγείται η ΕΕ
Την πρόταση της για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια εντός της Ένωσης αναμένεται να καταθέσει σήμερα η ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Την επικαιροποιημένη πρόταση της για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια εντός της Ένωσης αναμένεται να καταθέσει σήμερα η ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, καθώς η συζήτηση σχετικά με την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στους ευρωπαϊκούς κύκλους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου που επικαλείται σχετικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του, η ΕΕ θα προτείνει την θεσμοθέτηση ορίου εννέα μηνών στην ισχύ των πιστοποιητικών, κάτι που σημαίνει πως θα απαιτείται εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση για τους πολίτες των κρατών - μελών της Ένωσης, μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δύο πρώτες δόσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ αναμένεται να συστήσει στα κράτη - μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους σε όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από τις 10 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντανακλά την πρόθεση των ευρωπαϊκών αρχών να κάνουν σαφές πως η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της πανδημίας απαιτεί και την χορήγηση της τρίτης δόσης, σε χρονικό διάστημα ως εννέα μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covoid-19: «Πιθανή» η πρόταση της ΕΕ για επέκταση της χρήσης

Η Βρετανία προσθέτει την ενισχυτική δόση του εμβολίου στο ταξιδιωτικό πιστοποιητικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider