Ολλανδία: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολλανδία: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων του κορονοϊού
Η αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο Ρότερνταμ και κάλεσε τον κόσμο να μείνει στα σπίτια, κάνοντας χρήση κανονιών νερού.

Τουλάχιστον 2 άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε για τον κορονοϊο.

Διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με εκπρόσωπο της αστυνομίας να δηλώνει στο Reuters πως οι ένστολοι έκαναν χρήση πυρός λόγω «της απειλητικής κατάστασης για τη ζωή τους».

Η αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις και κάλεσε τον κόσμο να μείνει στα σπίτια, κάνοντας χρήση κανονιών νερού.

μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο για να το περιγράψω."

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν περισσότερους από 20 ανθρώπους και ότι αναμένεται να θέσουν υπό κράτηση και άλλους, καθώς το κέντρο της πόλης όπου σημειώθηκαν οι ταραχές παρακολουθείται εκτενώς από κάμερες ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια να επιτρέπεται η πρόσβαση στους κλειστούς χώρους μόνον στους ανθρώπους που διαθέτουν υγειονομικό πάσο, το οποίο δείχνει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή έχει αναρρώσει από την νόσο.

Το πάσο αυτό είναι επίσης διαθέσιμο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά έχουν υποβληθεί σε τεστ και αυτό έχει βγει αρνητικό.

Η Ολλανδία επέβαλε εκ νέου κάποια μέτρα lockdown το περασμένο σαββατοκύριακο αρχικά για τρεις εβδομάδες σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αλλά τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ άνω των 23.000 νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα την Πέμπτη, ο οποίος ξεπερνάει κατά πολύ τον προηγούμενο υψηλότερο αριθμό των 13.000 ημερήσιων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολλανδία: Aπαγορεύει τη ρίψη πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά, για να μην επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία με τραυματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider