Ελλάδα
13-11-2021 | 22:00

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων για τη σύνδεση των οινοποιείων της Δ. Μακεδονίας πρότεινε ο υφ. Μεταφορών

Newsroom
Μοιράσου το
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων για τη σύνδεση των οινοποιείων της Δ. Μακεδονίας πρότεινε ο υφ. Μεταφορών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών μετά και από τη συμφωνία του υπουργείου Τουρισμού να υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν τα οινοποιία της λεκάνης του Αμυνταίου Φλώρινας και τους αμπελώνες του ξινόμαυρου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου για τον οινοτουρισμό που πραγματοποιείται στο "Κτήμα Δημόπουλος" στο Αμύνταιο Φλώρινας. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει τις ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιείται από 5,3 εκατ. επισκέπτες. Στην Ελλάδα προβλέπονται ήδη τρεις ευρωπαϊκές διαδρομές και η δημιουργία μιας τέταρτης που θα συνδέει τις υπάρχουσες με την Δυτική Μακεδονία θα ήταν μια σημαντική θετική παράμετρος ενίσχυσης της περιοχής.

Ως σημαντικό στοιχείο της ενίσχυσης του οινοτουρισμού ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε τη λειτουργία των υδατοδρομίων και προσέθεσε ότι πριν από μια βδομάδα στην Βουλή ψηφίστηκε ειδική διάταξη για τη διαδικασία αδειοδότησης καi λειτουργίας υδατοδρομίων. Όπως εξήγησε κάθε υδάτινο πεδίο στη χώρα μπορεί να φιλοξενήσει υδροπλάνο. Έκανε αναφορά στην κατασκευή του Ε-65 που θα συνδέσει την Λαμία με την Εγνατία Οδό, εξασφαλίζοντας ασφαλή και ταχύτερη πρόσβαση από την Νότια στην Βόρεια Ελλάδα, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο συνέδριo μίλησε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενώ ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Αμπέλι και Οίνος» στην υπηρεσία του Τουρισμού με τη συμμετοχή των οινοποιών Στέλιου Μπουτάρη, Γιάννη Βογιατζή ως πρόεδρου της (ΕΔΟΑΟ), 'Αγγελου Ιατρίδη (Αμύνταιον Οίνος), του οινολόγου Δ. Σαλπιγγίδη και του Κώστα Τολίδη ως τεχνικού συμβούλου του έργου Wincome.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.