Η φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm θα παράξει το εμβόλιο Sputnik-V στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm θα παράξει το εμβόλιο Sputnik-V στη Γερμανία
Η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm, του Αλεξέι Ρέπικ, σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στη Γερμανία, παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant

Η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm, του Αλεξέι Ρέπικ, σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στη Γερμανία, παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία πήρε τριετές δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Raiffeisenbank για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις στην παραγωγική μονάδα που διαθέτει στην βαυαρική πόλη Ιλερτίσεν.

Προς το παρόν εκεί παράγεται το σκεύασμα artleggia που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της Covid-19 και το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο η R-Pharm παρασκευάζει ήδη στην Μόσχα αλλά προορίζεται για εξαγωγές. Ωστόσο μια σειρά πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Kommersant, αμφιβάλλουν για το ότι η εταιρεία, η οποία δεν κατάφερε να οργανώσει μια ευρείας κλίμακας παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V στην Ρωσία, θα μπορέσει να το κάνει αυτό στο εξωτερικό, χωρίς να αναφερθούμε, γράφει η εφημερίδα στις ασαφείς προοπτικές της έγκρισης του εμβολίου στην Ευρώπη.

Η R-Pharm απέκτησε την μονάδα αυτή στο Ιλερτίσεν από την Pfizer το 2014. Η R-Pharm αναφέρει ότι η μονάδα αυτή θα παράγει εμβόλια κατά του κορονοϊού έως 150 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και το σκεύασμα artleggia, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιά εμβόλια θα παράγουν πριν από την έγκριση του Sputnik-V. Το Sputnik V θα παραχθεί επίσης εδώ για την τοπική αγορά μόλις το ρωσικό εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), δήλωσαν η R-Pharm και η Raiffeisenbank.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider