Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, προς παράταση της πράσινης κάρτας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, προς παράταση της πράσινης κάρτας
Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση 14,9% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 16,6%.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζεται στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe.

Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε αύξηση 14,9% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 16,6% και οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 12,9%.

Συνολικά, από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, στην Ιταλία καταγράφηκαν 29.841 περιστατικά covid-19, έναντι 25.585 την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των θανάτων. Τις τελευταίες επτά ημέρες ήταν 257, ενώ το προηγούμενο επταήμερο 249.

Μείωση καταγράφεται στον αριθμό πολιτών στους οποίους χορηγείται η πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Από τις 11 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου ήταν 440.000, ενώ από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου δεν ξεπέρασαν τις 145.000.

Συνολικά στην χώρα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 83,1% του πληθυσμού, ενώ το 86,4% έχει λάβει την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τέλος, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Covid 19 μπορεί να παραταθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022, ενώ η υποχρεωτική χρήση της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου είναι πιθανό να παραταθεί τελικά μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider