Eπίσημη διάψευση για τον «θάνατο» του Ερντογάν - Η αστυνομία ξεκινά έρευνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eπίσημη διάψευση για τον «θάνατο» του Ερντογάν - Η αστυνομία ξεκινά έρευνες
Η αστυνομία ανέφερε με ανακοίνωση της την Τετάρτη πως «παραπλανητικά» μηνύματα δημοσιεύτηκαν στο Twitter υπό το hashtag #olmus, το οποίο σημαίνει «πιθανόν πέθανε», και τριάντα άνθρωποι θεωρούνται ύποπτοι για αναπαραγωγή «ψεμάτων».

H τουρκική αστυνομία ξεκινά διαδικασία ερευνών για τους χρήστες των social media που διέσπειραν την φήμη για τον «θάνατο» του προέδρου Ερντογάν.
Η αστυνομία ανέφερε με ανακοίνωση της την Τετάρτη πως «παραπλανητικά» μηνύματα δημοσιεύτηκαν στο Twitter υπό το hashtag #olmus, το οποίο σημαίνει «πιθανόν πέθανε», και τριάντα άνθρωποι θεωρούνται ύποπτοι για αναπαραγωγή «ψεμάτων», όπως αναφέρει το Bloomberg.

Την Παρασκευή ένα βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο να περπατά με δυσκολία έγινε viral αναζωπυρώνοντας την συζήτηση για την επιβαρυμένη υγεία του.

Ωστόσο, σε διάψευση της φημολογίας, την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν μοιράστηκε ένα βίντεο 13 δευτερολέπτων στο Twitter το οποίο δείχνει τον Ερντογάν με μάσκα, να περπατά 19 βήματα απομακρυνόμενος από μια μαύρη λιμουζίνα έξω από το προεδρικό μέγαρο, συνοδευόμενος από ένα αξιωματικό του στρατού.

O τίτλος του βίντεο ήταν «εμπιστοσύνη στους φίλους, φόβος στους εχθρούς».

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν ήταν την Κυριακή, κατά την σύνοδο των G20 στην Ρώμη. Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε την συμμετοχή του στην διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στην Γλασκώβη, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Το 2011, ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, προκαλώντας φήμες για την κατάστασης της υγείας του, αν και ένας από τους γιατρούς του είχε προχωρήσει σε διάψευση ότι έπασχε από καρκίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Χαμός στην Τουρκία μετά τις φήμες ότι πέθανε από εγκεφαλικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider