Η Ιταλία προς παράταση της έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό μέχρι τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιταλία προς παράταση της έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό μέχρι τον Μάρτιο
Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να παρατείνει την ισχύ του πράσινου πάσου στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προτίθεται να παρατείνει την ισχύ του πράσινου πάσου, αλλά και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Κανονικά, η υποχρεωτική χρήση του πάσου (σε χώρους εργασίας, καφέ, γυμναστήρια, πολιτιστικά κέντρα κ.λπ) θα πρέπει να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, όπως και τα γενικότερα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που συνδέονται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λόγω, όμως, της αύξησης των κρουσμάτων (35% κατά την τελευταία εβδομάδα) ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός προσανατολίζεται προς παράταση των μέτρων, τουλάχιστο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να ισχύει και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, η χρήση μάσκας και η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας.

Παράλληλα, με την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα επιβεβαιωθεί και ο συντονιστικός ρόλος του ειδικού επιτρόπου για την εκστρατεία εμβολιασμού, στρατηγού Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

Κύριος στόχος για το άμεσο μέλλον είναι να μπορέσουν να εμβολιαστούν τα σχεδόν τρία εκατομμύρια πολιτών άνω των πενήντα ετών, που ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο διακηρυγμένος στόχος της ιταλικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι να μπορέσει να εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού το 90% των κατοίκων της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης της «αναμνηστικής δόσης» σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, ευπαθείς ομάδες και νοσηλευτές και γιατρούς αποφασίσθηκε, τέλος, ότι σύντομα σειρά θα έχουν οι εργαζόμενοι στην παιδεία και οι πολίτες άνω των εξήντα ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στην Τεργέστη λόγω έξαρσης της πανδημίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider