Πρωτοπορία και καινοτομία, οι πρωταγωνιστές στη συμμετοχή της Epson στην έκθεση «Beyond 4.0»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωτοπορία και καινοτομία, οι πρωταγωνιστές στη συμμετοχή της Epson στην έκθεση «Beyond 4.0»
Η εταιρεία παρουσίασε οικολογικές λύσεις για την επαγγελματική εκτύπωση, τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας που διευκολύνουν την απομακρυσμένη υποστήριξη, καθώς και προϊόντα που ενισχύουν τη συνεργασία σε εταιρικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Δυναμική η παρουσία της Epson με δικό της περίπτερο στην έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας «Beyond 4.0», που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELEXPO), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με κεντρικό άξονα την ψηφιακή μεταρρύθμιση. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς του χώρου, εργαστήρια από νεοσύστατες εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών, με κύριο θέμα το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Epson φιλοξένησε στο περίπτερό της τα προϊόντα της που αποτελούν ναυρχίδα για τον κλάδο της επαγγελματικής εκτύπωσης και έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα την βιωσιμότητα και την μειωμένη περιβαλλοντική επίπτωση. Συνδυάζουν τεχνολογίες για υψηλή απόδοση με σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό γίνεται μέσω της τεχνολογίας εκτύπωσης χωρίς θερμότητα, η οποία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 83%.

Στο υπόλοιπο περίπτερο, η Epson ανέδειξε τις πρωτοποριακές προτάσεις της στην οπτική απεικόνιση για σύγχρονα εκπαιδευτικά και εταιρικά περιβάλλοντα, όπου οι απαιτήσεις για συνεργασία, διαμοιρασμό και εύκολη διασύνδεση είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Η Epson καλύπτει αυτήν την ανάγκη με τους ευέλικτους, διαδραστικούς βιντεοπροβολείς της, ενώ τα ασύρματα συστήματα παρουσίασης που διαθέτει εγγυώνται γρήγορη και εύκολη συνεργασία μεταξύ πολλών συσκευών, με λίγα, απλά βήματα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στο καινοτόμο σύστημα έξυπνων γαλιών επαυξημένης πραγματικότητας Moverio. Με κατάλληλες εφαρμογές και λογισμικά, τα έξυπνα AR γυαλιά της Epson προσφέρουν λύσεις απομακρυσμένης υποστήριξης και εκπαίδευσης, λύσεις για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και υπηρεσίες στο χώρο της ιατρικής.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε τις οικολογικές της προτάσεις με τους επαγγελματικούς inkjet εκτυπωτές WorkForce Pro WF-C17590 D4TWF και WorkForce Pro WF-C579RDWF, οι οποίοι χάρη στο στοιχείο Piezo, στο οποίο ασκείται πίεση αντί για θέρμανση, παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ταυτόχρονα έχουν μικρότερη περιβαλλοντική επίπτωση. Η τεχνολογία εκτύπωσης χωρίς θερμότητα μειώνει την κατανάλωση της ενέργειας έως και 83%, σε σχέση με τους παραδοσιακούς εκτυπωτές laser. Τα μοντέλα της σειράς WorkForce Pro είναι κατάλληλα για επιχειρήσεις ή και δημόσιους φορείς με συγκεκριμένους στόχους βιωσιμότητας προς επίτευξη.

Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε και τον πολύ-λειτουργικό ασπρόμαυρο εκτυπωτή EcoTank Pro M15180, ο οποίος προσφέρει εκτύπωση με εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα, ενώ μειώνει και την κατανάλωση ενέργειας, χάρη στην τεχνολογία εκτύπωσης χωρίς θερμότητα. Όπως και οι υπόλοιποι εκτυπωτές της σειράς EcoTank συμβάλλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση του χρόνου με ταχύτητες εκτύπωσης έως και 25 σελίδες το λεπτό, .ενώ δύναται να λειτουργήσει και με Wi-Fi , επιτρέποντας την εκτύπωση από έξυπνες συσκευές μέσω της εφαρμογής Epson iPrint.

Επιπλέον, ανάμεσα στα εκθέματα της Epson ήταν και ο σαρωτής WorkForce DS-730N με τροφοδότη φύλλων, ο οποίος αποτελεί την πιο έξυπνη επιλογή για διαχείριση επιχειρησιακών εγγράφων. Πρόκειται για μία έξυπνη λύση για επιχειρήσεις που αναζητούν έναν αξιόπιστο τρόπο να ψηφιοποιήσουν το αρχείο τους, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την διανομή των σαρωμένων αρχείων στα διάφορα τμήματα της εκάστοτε επιχείρησης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Epson βρίσκονταν και ο ευέλικτος διαδραστικός βιντεοπροβολέας EB-735Fi που αποσκοπεί στο να αυξήσει τη συνεργασία και την παραγωγικότητα κάθε ομάδας εργαζομένων ή σπουδαστών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη θέαση, ανεξαρτήτως της γωνίας ή του σημείου που βρίσκεται κάποιος στη διάταξη της αίθουσας, εξοικονομώντας χώρο και προάγοντας την ευέλικτη διδασκαλία ή συνεργασία.

Συνεργάζεται άψογα με το νέο έξυπνο και ασύρματο σύστημα παρουσίασης Epson ELPWP10, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες για γρήγορη ασύρματη συνεργασία. Οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο από έως και 4 συσκευές σε μία μεγάλη οθόνη, καθιστώντας το συγκεκριμένο σύστημα παρουσίασης την κατάλληλη λύση για χώρους όπου η σωστή και άμεση συνεργασία είναι κλειδί για την επίτευξη στόχων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν από κοντά τα έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Moverio ΒΤ-40 και Moverio BT-350. Τα συγκεκριμένα γυαλιά διαθέτουν micro οθόνη Si-OLED, η οποία προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας στις προβαλλόμενες εικόνες. Μέσω σύγχρονων ειδικών λογισμικών και εφαρμογών, τα συγκεκριμένα γυαλιά μπορούν να προσφέρουν λύσεις απομακρυσμένης υποστήριξης, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η ιατρική. Ταυτόχρονα, είναι κατάλληλα για χρήση από μεγάλο αριθμό επισκεπτών, βρίσκοντας εφαρμογή σε πολιτιστικούς χώρους όπως μουσεία και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με καθένα από τα παραπάνω προϊόντα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Epson: https://www.epson.gr/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider