Ελλάδα
20-10-2021 | 10:32

Οι εργαζόμενοι στη Bristol Myers Squibb Ελλάδας τιμούν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους

Newsroom
Μοιράσου το
Οι εργαζόμενοι στη Bristol Myers Squibb Ελλάδας τιμούν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο πλαίσιο αυτό, η Bristol Myers Squibb Ελλάδας πραγματοποίησε διαδικτυακή εσωτερική εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί, εργαζόμαστε για τους ασθενείς και εκείνους που τους φροντίζουν», υπενθυμίζοντας στους εργαζόμενους της εταιρείας, τους ασθενείς αλλά και τους φροντιστές τους, ότι δεν σταματά να προσπαθεί να ανακαλύπτει καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να σκεφτούν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, η εμπειρία του οποίου τους κινητοποιεί να εργάζονται για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών, είτε αυτό το πρόσωπο πάσχει από κάποιο νόσημα, είτε φροντίζει έναν ασθενή.

Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι μαζί με τον ασθενή και ο φροντιστής του, συμπορευόμενος, βιώνει πολλαπλές προκλήσεις και δυσκολίες σε διαφορετικά επίπεδα της καθημερινότητάς του. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες άκουσαν και συνομίλησαν με ασθενή η οποία πάσχει από β-θαλασσαιμία. Η ίδια μίλησε για το πώς η θεραπεία της άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής της ενώ παράλληλα επεσήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα-πάσχοντες με β-θαλασσαιμία.

Στη συνέχεια, η Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος του οργανισμού «FailLife -Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» κατέθεσε την εμπειρία της ως σύζυγος-φροντιστής ασθενούς με καρκίνο του πνεύμονα, ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η κα Πατέλη-Bell περιέγραψε όχι μόνο το ψυχικό και συναισθηματικό φορτίο του ατόμου που φροντίζει τον ασθενή, αλλά και τα ανεκπλήρωτα κενά που διαπιστώνει καθώς «βιώνει» τη νόσο παράλληλα με τον ασθενή. Όπως ανέφερε, η εμπειρία της και η τραγωδία της απώλειας του συζύγου της, υπήρξε καταλυτική για την απόφασή της να ιδρύσει τον πρώτο μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, με όραμα την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βελτίωση της διαχείρισης της νόσου, από την πρόληψη έως τη θεραπεία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Κατερίνα Κουτσογιάννη, ως Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας που εκπροσωπεί πάνω από 60 συλλόγους από όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες. Η κα Κουτσογιάννη επικεντρώθηκε στα επιτεύγματα της Ένωσης κατά την πρώτη διετία λειτουργίας, μέσω της συμβολής στη χάραξη πολιτικής υγείας, της ευαισθητοποίησης των πολιτών, της ενδυνάμωσης των συλλόγων ασθενών, καθώς και του πλούσιου ερευνητικού έργου που ανέπτυξε. Επισήμανε ωστόσο ότι οι προκλήσεις παραμένουν με πιο εξέχουσα την ισότιμη και θεσμοθετημένη συμμετοχή των εκπροσώπων ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με γνώμονα ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό υγειονομικό σύστημα.

Η Ζέφη Βλαχοπιώτη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της BMS Ελλάδας δήλωσε: «Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδα των Ασθενών είναι ένα ορόσημο της ασθενοκεντρικής κουλτούρας της BMS και του τι σημαίνει να υπηρετούμε τους ασθενείς. Φέτος, αποτίουμε φόρο τιμής και στους φροντιστές των ασθενών. Οι εμπειρίες τους αποτελούν για εμάς μαθήματα ζωής, πηγή έμπνευσης και κίνητρο για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.