Έως και πάνω από 3.500 αναμένεται να φτάσουν τα σημερινά κρούσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως και πάνω από 3.500 αναμένεται να φτάσουν τα σημερινά κρούσματα
Έως και πάνω από 3.500 αναμένεται να φτάσουν τα σημερινά κρούσματα.

Αυξημένος αναμένεται να είναι σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναμένεται να διαμορφωθεί στις 3.500 και πλέον, έναντι των 3.164 τη Δευτέρα (18/10).

Τις τελευταίες 10 ημέρες καταγράφεται μία μικρή αυξητική τάση, η οποία αποδίδεται κυρίως στο συγχρωτισμό σε εσωτερικούς χώρους, λόγω πτώσης της θερμοκρασίας, δεδομένου ότι ξεκίνησε πριν την εφαρμογή των μέτρων που δίνουν πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους. στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιβάρυνση και λόγω των μέτρων, η οποία θα γίνει ορατή από εδώ και στο εξής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και ανακοινώσεις σχετικά με την εξειδίκευση και ομαδοποίηση των μέτρων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα «οριζοντιοποιηθούν» για όλους τους αμιγείς και αντίστοιχα όλους τους μικτούς χώρους.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν και νέες παρεμβάσεις που θα αφορούν στις περιοχές με ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να αποφασιστεί η χρήση διπλής ή υψηλής προστασίας μάσκας στα ΜΜΜ καθώς και η χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους στους εξωτερικούς χώρους.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, οι οποίοι ωστόσο δεν συζήτησαν σήμερα αναφορικά με τα μέτρα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider