Στις 29 Οκτωβρίου η Μέρκελ στην Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 29 Οκτωβρίου η Μέρκελ στην Αθήνα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ.Σκρέκας αναφέρεται στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων στην ενέργεια που έχει χτυπήσει την Ευρώπη.

Για τις 29 Οκτωβρίου οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, μετά από τη σχετική πρόκληση που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία, σε κατ' ιδίαν συνάντηση.

Από τότε η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε αποδεχθεί την πρόσκληση και απέμειναν οι τυπικότητες του ορισμού της ημερομηνίας, η οποία "κλείδωσε" πλέον. Η Άνγκελα Μέρκελ αυτή την περίοδο πραγματοποιεί περιοδείες, στο πλαίσιο των οποίων, χθες Σάββατο, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απερχόμενη Καγκελάριος προχώρησε μάλιστα και σε παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά καθώς, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των επαφών, τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών (διερευνητικές) για την επίλυση των διαφορών πρέπει να συνεχιστεί. «Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider