Οικονομικό χάσμα μεταξύ δεσμευμένων και αδέσμευτών - Ποιοι κερδίζουν περισσότερα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονομικό χάσμα μεταξύ δεσμευμένων και αδέσμευτών - Ποιοι κερδίζουν περισσότερα
Οι αδέσμευτοι ενήλικες βγάζουν λιγότερα χρήματα, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους δεσμευμένους, ενώ είναι πιο πιθανό να ζουν ακόμα με τους γονείς τους. 

Οι «single» ενήλικες βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτούς που είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, σύμφωνα με τον Richard Fry, αναλυτή της Pew Research Center.

Είτε επειδή οι καλύτερες οικονομικές συνθήκες κάνουν κάποιον πιο «επιθυμητό» ως ενδεχόμενο σύντροφο, είτε επειδή το να είναι κανείς σε σχέση έχει πιο θετική επίδραση στις προοπτικές καριέρας, «καλύτερα εργασιακά αποτελέσματα έχουν συνδεθεί με την ύπαρξη συντρόφου», σύμφωνα με τον Fry, αναφέρει το CNBC.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Pew δείχνει πως οι ενήλικες που δεν έχουν μακροχρόνιο σύντροφο, είναι πιο πιθανό να έχουν ένα δίπλωμα bachelor και λιγότερο πιθανό να εργάζονται, σε σύγκριση με όσους βρίσκονται σε σχέση.

Ως αποτέλεσμα, οι αδέσμευτοι ενήλικες βγάζουν λιγότερα χρήματα, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τους δεσμευμένους, ενώ είναι πιο πιθανό να ζουν ακόμα με τους γονείς τους.

Για τους άνδρες σε σχέση, το μέσο εισόδημα το 2019 ανερχόταν στα 57.000 δολάρια, έναντι των 35.000 δολαρίων για τους αδέσμευτους.

Για τις γυναίκες, η διαφορά είναι μικρότερη αλλά παραμένει, το μέσο εισόδημα το 2019 για τις δεσμευμένες ήταν 40.000 δολάρια, έναντι 32.000 δολαρίων για τις αδέσμευτες.

Σύμφωνα με τον Fry, αυτή η τάση εμφανίζεται σταθερά πάνω από 30 χρόνια και το χάσμα στην οικονομική επιτυχία μεταξύ των δύο κατηγοριών δείχνει να μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider