Διεθνή
07-10-2021 | 17:09

Αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων λόγω των ελλείψεων τσιπ αναμένει ο CEO της Renault

Newsroom
Μοιράσου το
Αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων λόγω των ελλείψεων τσιπ αναμένει ο CEO της Renault
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το γεγονός πως οι ελλείψεις ημιαγωγών που παρατηρούνται στην παγκόσμια αγορά ενδεχομένως θα προκαλέσουν άνοδο και τις τελικές τιμές των αυτοκινήτων, επισήμανε ο CEO της Renault, Λούκα ντε Μέο.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε πως οι τιμές των οχημάτων θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος, καθώς οι ελλείψεις σε τσιπ δίνουν την δυνατότητα στους κατασκευαστές ημιαγωγών να αδράξουν την ευκαιρία και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Expanison, ο Ντε Μέο αναφέρθηκε στη συνέχεια και στις άλλες ελλείψεις εξαρτημάτων με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο θα ενισχύσει την ανοδική τάση των τιμών των οχημάτων.

Παράλληλα, ο CEO της Renault τόνισε πως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών, όπως η επάρκεια χάλυβα, χαλκού φυσικού αερίου και αλουμινίου, ενώ η αύξηση του κόστους της ενέργειας δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπόνους σχεδόν 1 δισ. ευρώ στην Renault,  από μέρισμα θυγατρικής της εταιρείας