Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ: Τι «έβγαλε» η συνάντηση των υπουργών Περιβάλλοντος ενόψει του COP26

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ: Τι «έβγαλε» η συνάντηση των υπουργών Περιβάλλοντος ενόψει του COP26
Τι «έβγαλε» η συνάντηση των υπουργών Περιβάλλοντος για την αύξηση των ενεργειακών τιμών, τις εκπομπές άνθρακα, την κλιματική αλλαγή.

Οι ενεργειακές τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα διεθνώς βρέθηκαν -μεταξύ άλλων θεμάτων της ατζέντας- στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ενεργειακού συμβουλίου της ΕΕ με την συμμετοχή και του Έλληνα υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των συζητήσεων, η οποία διεξήχθη με την συμμετοχή του Σλοβένου προεδρεύοντος Α. Βίζνιακ αλλά και του Επιτρόπου Β. Σινκεβίτσιους, έγινε λόγος για «φιλόδοξους στόχους» με τους οποίους μεταβαίνει η ΕΕ στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη, με αντικείμενο την παγκόσμια αντιμετώπιση για της κλιματικής αλλαγής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια δίκαιη κλιματική μετάβαση σε όλο τον κόσμο. Επισημάνθηκε πως κατά την διάρκεια του Συμβουλίου δεν λήφθηκαν αποφάσεις αλλά υπήρξε αισιοδοξία λόγω της πολύτιμης συμβολής όλων των κρατών-μελών., τονίζοντας την διάθεση δέσμευσης για χρηματοδότηση του κλίματος, καθώς και το κάλεσμα σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες να κινητοποιήσουν 100 δισ. δολάρια ετησίως έως το 2025.

Ο Α. Βίζνιακ έκανε λόγο για μια «καθαρή θέση» με την οποία για πρώτη φορά η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το κλίμα πηγαίνει στο COP26.

Όσον αφορά το «πακέτο» fit for 55, τόνισε πως συζητήθηκε ως όλον και πως αν κάποια κράτη-μέλη διαφωνούν με κάποιες διατάξεις του θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία για να βρεθεί συμβιβασμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider