Γερμανία - CSU: Επικρίνει την προετοιμασία του CDU για τις διερευνητικές συνομιλίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία - CSU: Επικρίνει την προετοιμασία του CDU για τις διερευνητικές συνομιλίες
«Είναι τρελό, ακόμα και το κλείσιμο ενός ραντεβού μαζί τους για τις διερευνητικές αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο», γράφει η εφημερίδα «Rheinische Post».

Στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) προκαλούν πονοκέφαλο οι δύσκολες συνεννοήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) με το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) και τους Πράσινους για την προετοιμασία των διερευνητικών συνομιλιών, μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

«Είναι τρελό, ακόμα και το κλείσιμο ενός ραντεβού μαζί τους για τις διερευνητικές αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο», γράφει η εφημερίδα «Rheinische Post» ότι επέκριναν οι Χριστιανοκοινωνιστές το CDU, επικαλούμενη κύκλους του βαυαρικού βραχίονα του κόμματος.

Ταυτόχρονα, επικρίνεται από το CSU και το μέγεθος της ομάδας του CDU, η οποία θα λάβει μέρος στις διερευνητικές συνομιλίες. «Είναι πλήρως ακατανόητη η συμμετοχή μιας ομάδας δέκα ατόμων. Για τέτοιες διαπραγματεύσεις χρειάζεται μια μικρή ομάδα. Είναι αντιπαραγωγικό να προτείνεις δέκα άτομα», σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους της CSU.

Εκτός από τον υποψήφιο καγκελάριο Άρμιν Λάσετ, τον γενικό γραμματέα του CDU Πάουλ Τσίμιακ και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ραλφ Μπρίνκχαους, θα συμμετέχουν στην ομάδα για τις διερευνητικές συζητήσεις με το FDP και τους Πράσινους οι πέντε αντιπρόεδροι του CDU συν δύο Χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργοί κρατιδίων.

Ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Μπλούμε, είχε προηγουμένως ανακοινώσει μέσω twitter ότι το κόμμα του ήταν έτοιμο για συνομιλίες νωρίτερα. «Χαίρομαι για τις συνομιλίες μας με το FDP. Είναι καλό που συμφωνήθηκαν. ΥΓ: Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει όλη την προηγούμενη εβδομάδα», έγραψε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DGB - Συνδικάτα: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να εκσυγχρονίσει τη δικαιοσύνη στη Γερμανία

Γερμανία - Πράσινοι: Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές δεν είναι ικανοί ούτε για διερευνητικές συζητήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider