Διεθνή
29-09-2021 | 21:40

Γερμανία: Eπιτυχημένες διαπραγματεύσεις με τους Πράσινους αναμένει ο αντιπρόεδρος του FDP

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Eπιτυχημένες διαπραγματεύσεις με τους Πράσινους αναμένει ο αντιπρόεδρος του FDP
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο αντιπρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι αναμένει ότι οι συνομιλίες για κυβερνητικό συνασπισμό με τον συμπρόεδρο των Πράσινων Ρόμπερτ Χάμπεκ ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του κόμματός του, θα είναι επιτυχημένες.

«Εάν ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ηγηθεί της πράσινης διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έχουν λογική κατάληξη», δήλωσε στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

Σύμφωνα με τον πολιτικό του FDP, «υπάρχουν ιδεολογικά χάσματα, αλλά ο Χάμπεκ θέλει επίσης να βρει τρόπους να τα ξεπεράσει. Υπήρχε πάντα μια εμπιστοσύνη (στο πρόσωπό του) και αυτή είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα ζητήματα και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Ο Χάμπεκ είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός, τον οποίο δεν πρέπει κάποιος να υποτιμά. Με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων μπορεί κανείς να βρει λύσεις που κανείς δεν είχε σκεφτεί πριν», πρόσθεσε ο Κουμπίκι.

Ο βουλευτής των Πρασίνων Κόνσταντιν φον Νοτς βλέπει μεγάλες επικαλύψεις με το FDP σε σημαντικά ζητήματα. «Σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, αλλά και σε άλλα θέματα, όπως είναι η ψηφιοποίηση, η συνεργασία μεταξύ του FDP και των Πρασίνων θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία. Οι συζητήσεις με το FDP έχουν να κάνουν με την αναζήτηση των στοιχείων που ενώνουν και με την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων», είπε στην εφημερίδα «Tageszeitung».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.