Διεθνή
29-09-2021 | 17:34

Γερμανία: Υπέρ των γρήγορων συζητήσεων με Πράσινους και Φιλελεύθερους τάσσεται ο συμπρόεδρος του SPD

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Υπέρ των γρήγορων συζητήσεων με Πράσινους και Φιλελεύθερους τάσσεται ο συμπρόεδρος του SPD
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μετά τις πρώτες «προκαταρκτικές διερευνητικές συζητήσεις» των Πρασίνων (Die Gruenen) και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς πιέζει εμμέσως για γρήγορες διερευνητικές, αλλά όχι βεβιασμένες διαβουλεύσεις των τριών κομμάτων προκειμένου να σχηματισθεί συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης».

«Θα επιδιώξουμε γρήγορα συζητήσεις με καθέναν από τους πιθανούς εταίρους, αλλά όχι βεβιασμένα. Ο γενικός γραμματέας του SPD, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, είναι εντεταλμένος να διερευνήσει την δυνατότητα να οριστεί ραντεβού με τους αντίστοιχους συναδέλφους του», είπε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην «Handelsblatt».

Ταυτόχρονα, ο συμπρόεδρος του SPD συνέστησε στο Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και τους Πράσινους να μην προχωρήσουν στον λεγόμενο συνασπισμό «Τζαμάικα» με τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα. «Με το CDU / CSU, οι Πράσινοι και το FDP θα απευθυνθούν σε έναν εταίρο που έχει αυτοπαγιδευτεί στην εσωστρέφεια και σε έναν αγώνα διατήρησης της εξουσίας με κάθε κόστος. Ο συνασπισμός με το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) κόμμα θα ήταν ένα μήνυμα για πλήρη αποτυχία του νέου ξεκινήματος», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.