Διεθνή
24-09-2021 | 15:26

Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις υπονομεύουν τις προσπάθειες για διάλογο με την Ουάσιγκτον

Newsroom
Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις υπονομεύουν τις προσπάθειες για διάλογο με την Ουάσιγκτον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα υπονομεύσει τις ελπίδες για την αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας πιθανές κινήσεις κατά του δημόσιου χρέους της.

Η ενδεχόμενη απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι το χειρότερο σενάριο στην εξέλιξη των σχέσεων των δύο χωρών και θα διέγραφε το «πνεύμα της Γενεύης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, να εγκρίνει τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η Βουλή των αντιπροσώπων ενέκρινε χθες το σχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος (αρχίζει την 1η Οκτωβρίου) ύψους 778 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτό ενέκρινε νομοθετική πράξη σύμφωνα με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων σε 35 Ρώσους, μεταξύ των οποίων υπουργοί της ρωσική κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματίες, κοινωνικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες εξετάζουν προτάσεις για την επέκταση των μέτρων που στοχεύουν στο ρωσικό χρέος στις συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά. Μέρος του ρωσικού χρέους βρίσκεται ήδη υπό αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.