Στην Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου
Σημαντική για διαφορετικούς λόγους και για τις δύο κυβερνήσεις, η επίσκεψη του Δημάρχου Κων/πολης. Θα συναντηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αναμενόμενη επίσκεψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδη ο ρ/τ σταθμός Σκάι. Αναμένεται να βρεθεί στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, θέλωντας έτσι να ανταποδόσει την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δει τι ακριβώς θα ειπωθεί μεταξύ των δύο Δημάρχων που διατηρούν θερμές σχέσεις, όπως φάνηκε από την επίσκεψη του κου. Μπακογιάννη στην Κων/πολη, κυρίως γιατί ο Ιμάμογλου το τελευταίο διάστημα αντιπολιτεύεται τον Ερντογάν εντονότερα από ότι στο παρελθόν.

Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο αυξμένη αναμένεται να είναι και η προσοχή της τουρκικής κυβέρνησης. Το πρόσφατο επεισόδιο τριβής μεταξύ Ιμάμογλου και Ερντογάν έγινε χθες, Σάββατο, στα εγκαίνια μιας νέας σύραγγας του μετρό στην Κωνσταντινούπολη. Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε για να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να διαχειριστεί τους δήμους κι ότι οι υπηρεσίες έχουν διαταραχθεί, ο Ιμάμογλου είπε: «Το πήραμε (το έργο του μετρό) στο επίπεδο του 3 τοις εκατό. Σταματημένη γραμμή λοιπόν, περίπου δύο χρόνια. Ξεκινήσαμε μετά από 2 χρόνια και σήμερα έχουμε φτάσει στο 40 τοις εκατό. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση" είπε και συνέχισε: "Σήμερα συζητάμε για τη θέση μιας χώρας όπου η ανεργία, η φτώχεια, τα σχολεία και οι κατοικίες δεν επαρκούν. Ενώ υπάρχει μια τόσο πολυάσχολη ατζέντα, δεν θα γίνω εργαλείο στις προσπάθειες κανςενός να αλλάξει την ατζέντα αυτή".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider