ΕΕ: Aύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για το Αφγανιστάν κατά 100 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Aύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για το Αφγανιστάν κατά 100 εκατ. ευρώ
«Είμαστε στο πλευρό των Αφγανών, είμαστε στο πλευρό των γυναικών, των παιδιών, των δικηγόρων, των δημοσιογράφων, των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάειν

Την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για το Αφγανιστάν κατά 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την «κατάσταση της Ένωσης», σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Είμαστε στο πλευρό των Αφγανών, είμαστε στο πλευρό των γυναικών, των παιδιών, των δικηγόρων, των δημοσιογράφων, των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάειν, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να τους στηρίζει και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ένας λιμός και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να φροντίσουμε να απομακρυνθούν από το Αφγανιστούν όσοι έχουν μείνει εκεί και κινδυνεύουν.

Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 100 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε για το Αφγανιστάν η Πρόεδρος της Κομισιόν έρχεται να προστεθεί στα 200 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Αυτή η βοήθεια θα είναι μέρος των νέων ευρύτερων μέτρων στήριξης για το Αφγανιστάν, αλλά και για τις γειτονικές χώρες, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Μπους, Κλίντον, Ομπάμα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους Αφγανούς πρόσφυγες

gazzetta
gazzetta reader insider insider