Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ
Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία ομιλητών και συμμετεχόντων.

Τη διεξαγωγή του 6ου Συμποσίου για την Ενεργειακή Μετάβαση από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου στο Theoxenia Palace Hotel, στην Κηφισιά, ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ). Με την Ενέργεια να αποτελεί τομέα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, το ετήσιο Συμπόσιο της HAEE που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον κλάδο, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εταιρειών, κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, think tanks, θεσμικών φορέων και ρυθμιστικών αρχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πάνω από 25 θεματικές προς συζήτηση και περισσότερους από 100 διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, το Συμπόσιο θα αποτελέσει και αυτή τη χρονιά μια πλατφόρμα διαλόγου πάνω στα φλέγοντα ενεργειακά ζητήματα και θα επικεντρωθεί αναπόφευκτα στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στο παγκόσμιο και εθνικό ενεργειακό σύστημα. Η επιτυχής μετάβαση σε βιώσιμες οικονομίες μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη δημιουργία και θωράκιση οικονομικά αυτόνομων ενεργειακών μοντέλων, η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και η συμβολή των σύγχρονων – ψηφιακών τεχνολογιών στην ενεργειακή μετάβαση, αποτελούν επίσης μέρος της θεματολογίας του Συμποσίου.

Το τετραήμερο, διεθνούς χαρακτήρα, Συμπόσιο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, κ. Enrique Viguera, η CEO του ΔΕΣΦΑ, κα Maria Rita Galli η, ο CEO του Ομίλου Χρηματιστηρίου Ενέργειας, κ. Γιώργος Ιωάννου, ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, κ. Ανδρέας Πουλλικκάς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ καθ. Αθανάσιος Δαγούμας, αλλά και πολλά εξέχοντα στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι ιδιωτικών φορέων.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία ομιλητών και συμμετεχόντων, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλει η πανδημία Covid-19.

Το σύνολο του Συμποσίου θα μεταδίδεται ζωντανά, με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης για το κοινό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκονται, σημαντικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

Από το 2015 η ΗΑΕΕ, ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και εξέχον μέλος του εγνωσμένου κύρους International Association for Energy Economics (IAEE), επιτελεί αδιάκοπα το ρόλο της ως πλατφόρμας έρευνας και ανταλλαγής γνώσης, πληροφορίας και εξειδίκευσης στο χώρο της Ενεργειακής Οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και την εγγραφή σας εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider