Ειδήσεις | Ελλάδα
07-09-2021 | 14:08

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: «Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι»

Newsroom
Μοιράσου το
Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: «Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος, με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, προτείνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που προβάλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα «200 χρόνια δημοτικό τραγούδι» με τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία!  

Στον τρίτο κύκλο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το ...  τραγούδι».

Η δημιουργική «ανασύνθεση» και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν κι επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών, εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Εικόνα

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Έναρξη: 21.00

Ερμηνεύει: η Ηρώ Σαΐα
Συμμετέχει: 11μελής Ορχήστρα
Διεύθυνση Ορχήστρας: Σταύρος Ξαρχάκος
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Τιμή εισιτηρίων:

  • VIP 50€
  • A Ζώνη 40€
  • Β Ζώνη 30€
  • Γ Ζώνη 25€
  • Δ Ζώνη 20€
  • Ε Ζώνη 15€

Προπώληση:
Αποκλειστικά από viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρωτόκολλο Covid
Θα ακολουθηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.