Ειδήσεις | Ελλάδα
06-09-2021 | 10:42

Πλεύρης: Απολύσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού

Newsroom
Μοιράσου το
Πλεύρης: Απολύσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να μην επιδείξει καμία ελαστικότητα απέναντι σε όσους κάνουν χρήση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας παράλληλα πως για όσα περιστατικά υπάρχουν στοιχεία, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες απόλυσης.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως σε περιπτώσεις που θα διαπιστώνονται περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα, ενώ θα κινούνται και οι διαδικασίες απόλυσης όσων υγειονομικών εμπλέκονται.

«Σεβόμαστε απόλυτα την επιθυμία κάποιου να μην εμβολιαστεί και τους 6.500 υγειονομικούς που θέσαμε σε αναστολή αυτές τις ημέρες και τους έχουμε δώσει τη δεύτερη ευκαιρία με την τροπολογία που ψηφίζεται αύριο να επιστρέψουν αν κάνουν το εμβόλιο. Ωστόσο, δε σεβόμαστε και εξετάζουμε άτομα που ψευδώς έχουν δηλώσει ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να παίρνουν το εξάμηνο και να βρίσκονται στο σύστημα Υγείας. Υπάρχουν δηλαδή  καταγγελίες για μαϊμού δηλώσεις νόσησης. Θέλω να πω ότι για αυτές τις περιπτώσεις, κινούνται όλες οι διαδικασίες για να απολυθούν», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο που θέλουμε να βάλουμε για περιπτώσεις είτε ψευδούς δήλωσης είτε υπαλλήλων που θα εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά, κατά περίπτωση, θα είναι τέτοιας φύσεως που θα είναι αποτρεπτικά. Άρα, μιλάμε και για ποινικές κυρώσεις και για πειθαρχικές κυρώσεις και για απόλυση και πρόστιμο δυσβάσταχτο. Δε θα επιτρέψουμε κανένας να εξαπατήσει το σύστημα και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», συνέχισε ο ίδιος. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο εμβολιασμό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε πως έχει ήδη ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στα άτομα τα οποία πήραν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Με το που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, μίλησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του είπα να κάνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και παράλληλα να αποσταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία με μια ιδιαιτερότητα. Αυτή τη στιγμή από την πλευρά της ΥΠΕ, δηλαδή του υπουργείου, θα ζητηθεί και η δίωξη των ατόμων, τα οποία πήγαν εκεί πέρα και έκαναν χρήση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις που κρίνονται ως ύποπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.