Ράαμπ: Σχεδόν όλοι οι Bρετανοί πολίτες χωρίς διπλή υπηκοότητα έχουν απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράαμπ: Σχεδόν όλοι οι Bρετανοί πολίτες χωρίς διπλή υπηκοότητα έχουν απομακρυνθεί από το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σήμερα ότι σχεδόν όλοι οι βρετανοί πολίτες χωρίς διπλή υπηκοότητα έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι σχεδόν όλοι οι Βρετανοί πολίτες χωρίς διπλή υπηκοότητα έχουν απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν.

«Το μεγαλύτερο μέρος τους, σχεδόν όλοι όσοι θέλουν να επιστρέψουν, έχουν επιστρέψει στην πατρίδα» δήλωσε ο υπουργός στο Sky News και πρόσθεσε ότι το τελευταίο 24ωρο περίπου 2.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στη Βρετανία από την Καμπούλ, ενώ από τις 15 Αυγούστου έχουν απομακρυνθεί συνολικά πάνω από 9.000 βρετανοί υπήκοοι και Αφγανοί που πληρούν τις προϋποθέσεις γι αυτό.

Ο Ράαμπ είπε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την απομάκρυνση ανθρώπων από το Αφγανιστάν διαρκεί μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτού του μήνα και δεν διευκρίνισε πότε θα φύγει από την Καμπούλ η τελευταία πτήση για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ράαμπ ερωτήθηκε σχετικώς μετά την χθεσινή αδυναμία ενός εκπροσώπου του Λευκού Οίκου να επιβεβαιώσει αν η απομάκρυνση ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα διαρκέσει μέχρι το τελευταίο λεπτό της 30ης ή της 31ης Αυγούστου.

«Θεωρούμε ότι διαρκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, αλλά εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τον στρατιωτικό σχεδιασμό θα επιβεβαιώσουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Ράαμπ στην τηλεόραση του BBC.

«Οι υπεύθυνοι στρατιωτικού σχεδιασμού επιβεβαιώνουν τις λεπτομέρειες για τον χρόνο που θα χρειαστούν τελικά ώστε να μειώσουν το προσωπικό τους και τον εξοπλισμό τους. Θα έχουμε αυτές τις πληροφορίες σύντομα, είμαι βέβαιος», σημείωσε.

Ο Βρετανός υπουργός εξέφρασε την ελπίδα να είναι λειτουργικό το αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider