Στους 27 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 27 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Τουρκία
Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν.

Αιφνίδιες πλημμύρες που σημειώθηκαν σε πόλεις στην τουρκική περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Τουρκία, στη δεύτερη φυσική καταστροφή που πλήττει τη χώρα αυτό το μήνα.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σινώπη, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν αγνοούμενο στην επαρχία Μπαρτίν.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, ανακοίνωσε η AFAD.

Προσωπικό της ακτοφυλακής καταρριχήθηκε από ελικοπτερα στις σκεπές κτιρίων για να διασώσει ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, πρόσθεσε η AFAD.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider