Πυργκαγιές στην Εύβοια: Σφίγγει ο πύρινος κλοιός την Ιστιαία (upd)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυργκαγιές στην Εύβοια: Σφίγγει ο πύρινος κλοιός την Ιστιαία (upd)
Ποιες περιοχές εκκενώνονται.

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 της Πολιτικής Προστασίας, για όσους βρίσκονται στις περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά, στις Μηλιές, στους Γαλατσάδες και στις Καματριάδες Ευβοίας, να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Η οδηγία από την Πολιτική Προστασία είναι να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Ένα μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά. Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.

Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider