Ενημέρωση Χαρδαλιά: 12,5 χιλ. στρέμματα κάηκαν - 94 σπίτια και 27 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενημέρωση Χαρδαλιά: 12,5 χιλ. στρέμματα κάηκαν - 94 σπίτια και 27 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές
Σε νέα έκτακτη ενημέρωση προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το κτίριο Φάρος της ΓΓΠΠ στην λεωφόρο Κηφισίας. 

Σε νέα έκτακτη ενημέρωση προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το κτίριο Φάρος της ΓΓΠΠ στην λεωφόρο Κηφισίας, σχετικά με τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη χώρα.

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Μάνη. Δίνουμε ακόμα την μάχη, με 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών από χθες το βράδυ, σχολίασε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Βαρυμπόμπη ανέφερε ότι βελτιώθηκε σημαντικά αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν.

Όπως τόνισε αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να οριοθετηθεί εντός της ημέρας, υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση τους.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις επόμενες ημέρες 12.500 χιλιάδες στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 σπίτια μερικές ζημιές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

Απόλυτη προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

652 άτομα εξυπηρετήθηκαν για την φιλοξενία τους, καλώντας στο 1135 του ΕΟΔΥ.

40 Κύπριοι πυροσβέστες επιχειρούν, ενώ αναμένονται 2 κυπριακά αεροσκάφη Τράκτορ, αλλά και 2 σουηδικά αεροσκάφη Τράκτορ.

Παραμένει ακραίος ο κίνδυνος της πυρκαγιάς κι όλοι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν να μην προβούν σε καμιά ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Περισσότερα σε λίγο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη ημέρα μάχης με την πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Αττική - Διάσπαρτες οι εστίες