Πάνω από 130 χιλιάδες νέοι στο «Freedom Pass - 4,5 χιλιάδες αιτήσεις μέσω ΚΕΠ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 130 χιλιάδες νέοι στο «Freedom Pass - 4,5 χιλιάδες αιτήσεις μέσω ΚΕΠ
Ο πρωθυπουργός την Τετάρτη προσκάλεσε τους νέους να γίνουν «μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ήδη περισσότεροι από 130 χιλιάδες νέοι 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους για το «Freedom Pass», ενώ οι 4,5 χιλιάδες ικανοποιήθηκαν μέσω φυσικής παρουσίας των δικαιούχων στα ΚΕΠ.

Η πλατφόρμα άνοιξε μόλις εχθές και η ροή των αιτήσεων είναι σταθερά ανοδική. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη το μεσημέρι προσκάλεσε τους νέους να γίνουν «μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας» κλείνοντας το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς εχθές επανέλαβε ότι το «Freedom Pass», δηλαδή η επιδότηση των 150 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, αφορά τους νέους γεννημένους από 01/01/1996 μέχρι το 2003. Το σύνολο των δικαιούχων νέων προς το παρόν είναι περίπου 260 χιλιάδες, δηλαδή όσοι έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. Σε αυτό το νούμερο προστίθενται διαρκώς καινούργιοι δικαιούχοι καθώς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό». Πρόσθεσε ότι 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα 150 ευρώ του προγράμματος.

Όπως είπε, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider