Δένδιας: Ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως είχε μια «μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία» με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Για ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και «τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», όσον αφορά την τουρκική επιθετικότητα και την τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως είχε μια «μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία» με τον Ισραηλινό ομόλογό του, «κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ". "Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις» τόνισε. «Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

«Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Τουρκικές ενέργειες στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider