Πάνω από 54.000 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Βρετανία - Εβδομαδιαία αύξηση 69%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 54.000 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Βρετανία - Εβδομαδιαία αύξηση 69%
Οι νεκροί από την πανδημία αυξήθηκαν κατά 41 άτομα, φτάνοντας τους 128.683, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνεχίζεται η μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το βρετανικό υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το Σάββατο 54.674 ημερήσιες μολύνσεις της νόσου, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.386.340.

Πρόκειται για αύξηση 69% από τα 32.367 νέα κρούσματα που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.

Οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ήταν οι υψηλότεροι από τις 15 Ιανουαρίου, όταν καταγράφηκαν 55.761 κρούσματα.

Οι νεκροί από την πανδημία αυξήθηκαν κατά 41 άτομα, φτάνοντας τους 128.683.

Aλλαγή των κανόνων για τις αφίξεις στην Αγγλία από τη Γαλλία

Η μεταστροφή της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από τη Γαλλία θα πρέπει τελικά να κάνουν καραντίνα, προκάλεσε απογοήτευση και θυμό, λίγο πριν από την αναμενόμενη χαλάρωση των υγειονομικών κανόνων.

Από τη Δευτέρα, οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίοι θα προέρχονται από "πορτοκαλί" χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

Ωστόσο, η Γαλλία θα αποτελέσει εξαίρεση λόγω της "επίμονης παρουσίας" των κρουσμάτων της παραλλαγής Βήτα του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι κυβερνήσεις της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας είναι πιθανό να λάβουν το ίδιο μέτρο.

Από την πλευρά της, η Γαλλία αυστηροποίησε τους κανόνες της και ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου που θα έχουν κάνει πριν από λιγότερο από 24 ώρες.

Η βρετανική απόφαση αποτελεί πλήγμα για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία ήλπιζε σε μια "σημαντική ανάκαμψη" της δραστηριότητάς της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, παρά τα εμβόλια

gazzetta
gazzetta reader insider insider