Βρετανία: «Στροφή» Τζόνσον προς την οικονομία - Τα χειρότερα της Covid έχουν τελειώσει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Στροφή» Τζόνσον προς την οικονομία - Τα χειρότερα της Covid έχουν τελειώσει
«Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να ανακάμψει η χώρα αυτή σαν ελατήριο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Eάν η χώρα συνεχίσει να είναι προσεκτική, είναι πιθανόν να έχει ξεπεραστεί το δυσκολότερο κομμάτι της πανδημίας του κορονοϊού δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, το οποίο σημαίνει ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει «σαν ελατήριο».

«Με κάθε ημέρα που περνάει, η οικονομία μας αργά και προσεκτικά ανακάμπτει, οι επιχειρήσεις ανοίγουν τις πόρτες τους», δήλωσε ο Τζόνσον σε ομιλία του στην κεντρική Αγγλία.

«Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να ανακάμψει η χώρα αυτή σαν ελατήριο».

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως οι κενές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιούνιο, διαμορφώθηκαν σε επίπεδα προ της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική αρχή (ONS).

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 862.000 κενές θέσεις εργασίας για το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2021, 77.500 περισσότερες από το α' τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την ONS, οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας κατεγράφησαν στους κλάδους της φιλοξενίας και του λιανεμπορίου.

Πάνω από 42.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Στα 42.302 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην υψηλότερη αύξηση σε ημερήσια βάση από τις 15 Ιανουαρίου.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης 49 θανάτους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider